FULLSTÄNDIG TANDVÅRD

Expertområden
&
Behandlingar

Vi på Djursholms Dentalklinik har ett brett utbud av behandlingar som täcker alla dina behov. Vi erbjuder allt från behandlingar inom allmäntandvården till specialisttandvård till estetiska behandlingar. Vårt team består av välutbildade, skickliga och erfarna tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor.

Önskar du läsa mer om våra olika behandlingar samt expertområden hittar du tydlig
information här, om du undrar över något du inte kan hitta här är du alltid välkommen att
ringa oss på: 08 753 31 31. Vi sätter alltid patienten i fokus och hjälper gärna till för att
underlätta inför ditt besök hos oss.

Expertområden

Kliniken är en ledande aktör inom tandimplantats behandlingar. Kompletta lösningar erbjuds med garanterade resultat. Med över 15 års erfarenhet samt dokumenterade fall med framgångsrika 10 års kontroller erhåller du en omatchad trygghet.
Med virtuell planering, samråd och osynliga märkes skenor kan nu även de vuxna med de mest komplexa behoven få en skonsam, lyckad och säker behandling inom ortodonti hos oss.
Tandvärk, käksvullnad och en framtand som lossnat är några exempel på akuta tillstånd som berättigar dig att få en snabb tid hos oss!

Våra Behandlingar

Allmäntandvård

En undersökning behövs eftersom det är vad som lägger grunden för att vi ska kunna
erbjuda dig den bästa möjliga tandvården anpassad efter just dig.

 

Under ditt första besök hos oss kommer du få fylla i en hälsodeklaration, där du helt enkelt svarar på frågor angående om du har några sjukdomar eller om du använder något specifikt läkemedel. Denna information är viktig för både dig och oss eftersom vissa sjukdomar kan leda till att du behöver antibiotika efter kirurgiska åtgärder samt vissa läkemedel kan öka risken för karies.

 

Sedan under själva undersökningen kommer tandläkaren att ta röntgen på dina tänder eftersom att röntgen har möjlighet att upptäcka saker vi inte kan med själva ögat. Röntgen är även ett utmärkt instrument för att undersöka rotspetsarna och bennivån. Därefter utför tandläkaren en klinisk undersökning där de undersöker ifall det finns tecken på karies, hål, tandsten eller andra besvär.

 

Om någon form av besvär hittas som behöver åtgärdas bokar vi in en till kompletterande tid, däremot om det är ett större besvär som skulle behöva t.ex. ett implantat, erbjuder vi alltid ett skriftligt kostnadsförslag innan.

Våra tandhygienister finns här för att du ska kunna hålla en god munhälsa där målet
är att förebygga tandsjukdomar livet ut. Hos tandhygienisten får du även råd och
instruktioner som är anpassade efter just din munhälsa.

 

Hos oss på Djursholms Dentalklinik arbetar tandläkarna och tandhygienisterna i ett team, vilket innebär att om tandläkaren anser att det är nödvändigt kommer du att rekommenderas till ett besök hos tandhygienisten.

 

Under ett besök hos våra tandhygienister kommer dina tandköttsfickor att mätas och sedan undersöks det om tandköttet har några tecken på svullnad eller blödnad. Därefter är det dags för att ta bort tandsten och beläggningar med hjälp av ultraljud och ett tandinstrument. Anledningen till att man bör ta bort dessa regelbundet är eftersom det förhindrar sjukdomar som tandlossning.

Rotfyllning, eller endodonti som det även kallas, utförs när tandens inre mjukdelar,
den så kallade pulpan, blir inflammerade. Tillsammans med dagens lokalbedövning
blir denna behandling helt smärtfri.

 

Inflammation eller skada uppstår ofta i tandens pulpa i samband med obehandlad karies, en
läckande fyllning eller genom att du gnisslar tänder. Symptomen du kan uppleva när pulpan
är inflammerad kan vara pulserande värk i tanden som till och med kan sprida sig till hela
käken och därifrån till tinningen och bakhuvudet. Det är även mycket vanligt att tanden
upplever temperaturkänslighet, speciellt för värme.

 

Under själva behandlingen kommer tandläkaren att avlägsna pulpan i tanden, rensa
rotkanalerna och tanden spolas med bakteriedödande medel. I de flesta fall krävs det
omkring 2-4 besök innan själva behandlingen är klar.

En lagning behövs när det bildats hål från karies eller om en gammal lagning gått
sönder. Med hjälp av dagens moderna teknik finns det en mängd olika tekniker och
material att använda sig av och tillsammans med lokalbedövning utförs lagningen helt
smärtfritt.

 

Kariesangrepp eller som det kallas i folkmun, hål i tänderna kan uppstå av ett flertal olika
anledningar. Det som inträffar är att bakterier tar sig igenom tandens yttre skikt och på så vis tar sig in i den mjuka vävnaden, vilket vanligtvis är mycket smärtsamt.

 

Under själva lagningen kommer tandläkaren att avlägsna bakterier med hjälp av ett borrinstrument med syftet att förhindra att skadan tillslut når tandnerven. Med andra ord, så motverkar vi att själva sjukdomsprogressionen ska fortskrida samt byter ut den tandvävnad som gått förlorad till ett fyllningsmaterial.

I vissa fall blir tanden så pass infekterad eller defekt att den helt enkelt för hälsans
skull behöver tas bort.

 

Inför en sådan här behandling utför tandläkaren alltid en röntgen för att säkerställa hur din tandrot sitter. Du erbjuds bedövning alltid innan för både tand och tandkött, vilket gör att behandlingen blir nästan helt smärtfri.

 

Under själva behandlingen kommer tanden försiktigt att lossas från käkbenet för att sedan tas upp med hjälp av en tång. När tanden är ute kommer du att få bita på bomullskompress under en stund eftersom den hjälper till att blodet koagulerar och blödningen stannar.

 

Det är helt normalt att uppleva smärta och värk i käken och tandköttet efter att bedövningen släppt. Man kan även räkna med att det kommer blöda lite från såret dagarna efter behandlingen och du bör även tänka på att undvika att känna med tungan på såret.

Specialisttandvård & Estetisk Tandvård

Kliniken är en ledande aktör inom tandimplantats behandlingar. Kompletta lösningar
erbjuds med garanterade resultat. Med över 15 års erfarenhet samt dokumenterade
fall med framgångsrika 10 års kontroller erhåller du en omatchad trygghet.

 

Det finns många olika anledningar till att man kan behöva ett eller flera implantat, bland annat finns det de som förlorar tänder på grund av tandlossningssjukdomar eller att man
hamnar i en olycka där en tand far illa. Oavsett orsak till att du behöver ett implantat, så kan vi på Djursholms Dentalklinik erbjuda dig en säker behandling.

 

Själva tandimplantat består av skruvar av titan som opereras in i käkbenet, där den sedan sitter som en konstgjord tandrot där kronan sedan kan fästas. En implantatbehandling består av två delar, den protetiska delen där själva implantatet tillverkas och sedan den kirurgiska delen där implantatet sätts in. För att säkerställa att allt är under kontroll och känns bra för våra patienter bokar vi även in kontrollbesök.

Patienter som tidigare avböjt tandreglering har nu möjlighet att få en diskret
behandling med hjälp av genomskinliga Invisalign skenor. Nu är det möjligt att
reglera tänderna effektivare än någonsin. Det som utmärker Invisalign skenorna är att
dessa är uttagbara och är helt individuellt anpassade efter dig.

 

Tillsammans med den nytillkomna 3-D-tekniken är det nu möjligt att se ett simulerat slutresultat du kan uppnå med Invisalign-skenorna redan innan behandlingen är påbörjad.
Själva behandlingen består av skräddarsydda skenor tillverkade i plast som är nästintill genomskinliga. Det skenorna gör är att de stegvis förflyttar tänderna till den önskade positionen. Behandlingslängden är väldigt individuell, efter din konsultation kommer behandlaren att ge dig din uppskattade behandlingslängd och även hur ofta du beräknas komma förbi kliniken för byte av skenor och kontroller.

 

Innan en behandling påbörjas kommer vi självklart att genomföra en ordentlig bedömning av ditt bett. Eftersom att tänder, käkar och bettproblematik skiljer sig något enormt hos olika patienter är det mycket viktigt att rätt patient erhåller rätt metod anpassad efter just den.

 

Invisalign kan exempelvis användas för att korrigera:


● Trångställningar
● Korsbett
● Överbett
● Djupt bett
● Öppet bett
● Gluggar

Hos oss på Djursholms Dentalklinik har du som patient förmånen att välja mellan
klinikblekning eller hemblekning. Båda metoderna är smidiga och professionella, men
i regel går klinikblekning snabbare, medan hemblekningen ger dig större möjlighet att
styra över vilket resultat du vill uppnå.

 

Båda metoderna vi använder oss av för tandblekning kommer från Opalescence, ett mycket omtyckt märke som är välkänt för att ge ett pålitligt och läckert resultat under kort tid. Innan en behandling påbörjas kommer vi självklart att genomföra en ordentlig bedömning av dina tänder samt tandkött, för att säkerställa att de är helt friska.

 

Vi på Djursholms Dentalklinik är även väldigt stolta över att skenorna till blekningen som är anpassade efter just dig tillverkar vi i vårt egna laboratorium i Näsbypark. Om du är
intresserad av tandblekning eller har några frågor, kontakta oss på 08 753 31 31. Hos oss får du dessutom tid samma dag och skenorna inom tre arbetsdagar.

 

I regel brukar man säga att blekningen håller i cirka 1-3 år, beroende på emaljens tjockhet och hur den svarar på blekningen samt hur väl du sköter dina tänder efter blekningen. En fördel med att välja hemblekning är att du kan spara dina skenor för att sedan fylla på dem med blekmedel när du känner att det behövs fyllas på.

Vi är anslutna till: Försäkringskassan
Medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund samt Privattandläkarna.
Copyright © 2023 | DJURSHOLMS DENTALKLINIK AB